Werkzaamheden Reeuwijkse Plassengebied voorjaar 2021

De gemeente gaat in de komende weken aan het werk aan de Nieuwenbroeksedijk, de Hortemansdijk en de Lecksdijk. De aanleiding is de slechte staat van het asfalt en de nodige verbetering van de passeervoorzieningen.

Bij de Nieuwenbroeksedijk vervangt de aannemer vanaf begin april de fundering en het asfalt en brengt een nieuwe slijtlaag aan (‘karrespoor’). Gelijktijdig wordt de Hortemansdijk ook voorzien van deze nieuwe slijtlaag.
Bij de Lecksdijk wordt een proefproject uitgevoerd. Door de jaren heen zijn de wegen steeds op hoogte gebracht door een nieuwe asfaltlaag aan te brengen. Het gewicht van de weg neemt daardoor echter toe, wat de verzakking weer versnelt. De gemeente is, samen met buurgemeenten, op zoek naar innovatieve -lichtgewicht- ophogingsmethoden. De Lecksdijk wordt, ter hoogte van huisnummer 6 en 8, over een lengte van ongeveer 150 meter op innovatieve wijze gefundeerd en opgehoogd, met oog voor duurzaamheid en circulariteit. Er wordt namelijk een fundering van wilgentakken aangelegd. De voorbereiding, de aanvoer van wilgentakken, is al in volle gang.

Planning en bereikbaarheid
• 6 – 23 april Nieuwenbroeksedijk afgesloten
• tot en met 23 april Lecksdijk incidenteel kortstondig geblokkeerd
• 26 april – 20 mei Lecksdijk afgesloten
• tweede helft april Hortemansdijk gedurende twee dagen afgesloten

Ter plekke wordt met borden de omleidingsroute aangegeven. Bij de werkzaamheden staan, wanneer nodig, verkeersregelaars om te helpen.

Via de nieuwsbrief van deze site ontvangt u enkele dagen vooraf een aankondiging wanneer de afsluiting daadwerkelijk plaatsvindt.

Voor meer informatie over werkzaamheden in het plassengebied ga naar: https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/plassengebied

Geef een reactie