NATUUR*SCHOON

Tips voor een schone natuur

(bron: https://www.milieucentraal.nl/minder-afval/voorkom-afval/zwerfafval/)

  1. Ligt er ergens veel of vaak zwerfafval? Als je weet wie het veroorzaakt heeft, kun je die erop aanspreken. Meld de rommel anders bij de gemeente via ‘de Mijngemeente app’ of via de link https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl/melding-doen.
  2. Gooi afval, ook kleine dingen zoals kauwgom, sigarettenpeuken of tissues, altijd in een openbare vuilnisbak. Of neem afval als flesjes mee naar huis en lever het daarna gescheiden in, zodat het gerecycled kan worden.
  3. Doe eens mee met een opruimactie in je eigen buurt of een natuurgebied. Wil je zelf jouw stuk straat schoonhouden? Stuur een e-mail aan info@dorpsteamsluipwijk.nl om een gratis afvalgrijper te krijgen.
  4. Beperk zelf je afval: neem je eigen boodschappentas mee, gebruik een hervulbaar waterflesje en neem een eigen afsluitbare beker mee voor koffie of thee.
  5. Laat geen ballonnen op: ze komen op straat of in de natuur terecht. Daar kunnen dieren de ballonnen opeten of verstrikt raken in het touwtje.
  6. Zet geen afval naast volle straatvuilnisbakken, papierbakken of vuilcontainers, maar neem het mee naar huis.

Afvalbakken in het plassengebied

Kaart afvalbakken Reeuwijk en Plassengebied

Is er een locatie waar u regelmatig zwerfafval ziet maar geen afvalbak? Geef het aan ons door via plassengebied@dorpenwijk.nl

Goed bezig!

Buurtbewoners maken regelmatig een rondje met de afvalgrijper om rommel uit de berm, sloot en zelfs naast de kliko’s op te ruimen. Helaas laten de foto’s zien dat er nog altijd teveel troep achtergelaten wordt.  Wil jij ook een handje meehelpen met opruimen? Vraag dan  een afvalgrijper aan bij plassengebied@dorpenwijk.nl.