Vrijwilligersmarkt 21 november 2015 13.00-15.00 uur

Vrijwilligerswerk
Benieuwd naar de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk? Kom naar de Vrijwilligersmarkt! Misschien wil je wel iets doen maar weet je niet wat er mogelijk is. Je wilt je misschien één dag per week inzetten of elke maand een uurtje. Of je zoekt een vrijwilligersklus die past bij je beroep of kunde, omdat je werkeloos bent of ervaring wilt opdoen.

Wat is er te doen?
Je kunt je deze middag oriënteren op leuk en zinvol vrijwilligerswerk en de mogelijkheden persoonlijk bespreken. Op de vrijwilligersmarkt presenteren veel verschillende maatschappelijke organisaties zich.

Workshops
U kunt gratis deelnemen aan de volgende workshops:

13.15 – 13.45 Workshop I ‘Wat voor vrijwilligerswerk vind ik leuk, waar ben ik goed in en welke organisatie past bij mij?’ Aan de hand van een aantal vragen ontdekt u welk vrijwilligerswerk u aantrekt en wat niet. U zet op een rijtje waar u goed in bent en ook wat voor stijl van werken u goed vindt bij een organisatie. Samen met de andere deelnemers bespreekt u de diverse mogelijkheden. Workshop van Lia de Vries (Liaison Communicatie & Taal)

13.50 – 14.10 Workshop II ‘Speeddaten met de genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2015’ Horen van de mogelijke winnaar van de vrijwilligersprijs 2015 wat hem/haar beweegt om vrijwilligerswerk te doen? Uit eerste hand horen waarom het doen van vrijwilligerswerk bij die ene organisatie zo leuk is? Of heeft u een andere brandende vraag? Stel hem tijdens de speeddate met de genomineerden voor de vrijwilligersprijs 2015.

14.15 – 14.45 Workshop III ‘Vrijwilliger zijn… wat betekent dat eigenlijk?’ Wat wordt er van u verwacht als u ergens als vrijwilliger aan de slag gaat? Mag je nee zeggen als iets je niet aan staat? Krijg je begeleiding? Samen met de andere deelnemers bespreken we de vragen en verwachtingen die leven bij mensen die vrijwilligerswerk gaan doen. Workshop van Lia de Vries (Liaison Communicatie & Taal)

Waar en wanneer?
Op zaterdag 21 november in de Reehorst, Poelruit 12 in Reeuwijk .Vanaf 13.00 uur bent u van harte welkom. De markt sluit om 15.00 uur. De toegang is gratis en de koffie staat voor je klaar. Vanaf 15.00 uur is de prijsuitreiking van de Vrijwilliger van het Jaar

Deelnemers o.a.

* Zorgboerderij JavaRust

* Jongerencentrum De Zon

* Volksuniversiteit Het Groene Hart

* Vervoer van Deur tot Deur

* Bureau Bousa

* Evertshuis

* Kaasmuseum

* RTV Bodegraven

* IVN IJssel en Gouwe

* Dierennoodhulp Bodegraven

* De Oude Zustertuin

* de Bibliotheek De Groene Venen

* De Zonnebloem afdelingen Bodegraven, Reeuwijk, Driebruggen en Waarder

* VluchtelingenWerk Zuid-Holland Noord

* De Klup

* Stichting SAM

* Dienstencentrum De Reehorst, Zorgpartners Midden-Holland

* Wereldwinkel Bodegraven en Reeuwijk

* Vijverhof en De Meent, Zorgpartners Midden-Holland

* Groene Hart Centrum van Staatsbosbeheer

De Vrijwilligersmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door Rabo Dichtbijfonds en Kringloopwinkel de Kring.

Geef een reactie