Uitnodiging 24 januari 19.30 We vegen de vloer aan met zwerfafval!

Uitnodiging 24 januari 19:30, Landal  De Reeuwijkse Plassen

Samen vegen! We vegen de vloer aan met zwerfafval!

Overal in Nederland gaan op zaterdag 23 maart 2019 mensen aan de slag om hun omgeving een stukje schoner te maken tijdens de Nationale Opschoondag. Ieder initiatief, groot en klein, deelt mee in het succes van deze dag. Met de Zwerfafvalchallenge willen wij er vanuit Bodegraven-Reeuwijk een unieke actie aan toevoegen. 

Afgelopen augustus organiseerde Burgerinitiatief Reeuwijk met een aantal enthousiaste vrijwilligers, ondernemingen en medewerkers van de gemeente de Zwerfafvalchallenge. Een grote groep kinderen gingen samen met onze dorpsschoonmaker Henri van Heffen het zwerfafval in het Reeuwijkse Hout te lijf. Met elkaar haalden ze in slechts 45 minuten ruim veertien kilo zwerfafval uit de natuur!

Na het succes van de vorige keer en het enthousiasme dat dit teweeg bracht kunnen we het natuurlijk niet bij één keer laten! Daarom willen we het tijdens de Nationale Opschoondag nog een keer doen, maar dan net een beetje anders. We willen het dit keer gaan doen met en voor elkaar. Hoe we dit precies willen doen leggen we graag uit tijdens een bijeenkomst op donderdag 24 januari a.s.

Alle ideeën zijn welkom

Het is niet (!!) onze bedoeling dat we met z’n allen een idee van het B.I.R. gaan uitvoeren. Integendeel zelfs. We willen juist alle ideeën en initiatieven in jullie dorp en wijk in het zonnetje gaan zetten. Door alle acties onder één challenge te hangen kunnen we veel meer aandacht genereren voor alle mooie initiatieven die we hebben in onze gemeente. Maar daar willen we natuurlijk nog veel meer aan gaan toevoegen om het nog aantrekkelijker te gaan maken voor iedereen om mee te helpen samen de vloer aan te vegen met het zwerfafval in Bodegraven-Reeuwijk. Zoals de Zwerfafvalchallenge-wisselbokaal voor het leukste initiatief.

Bijeenkomst op 24 januari

Om het idee exact uit te leggen en jullie te inspireren nodigen we je graag uit om op 24 januari a.s. om met ons van gedachten te wisselen. We willen dit met elkaar vanuit alle dorpen en wijken in Bodegraven-Reeuwijk namelijk gaan aanpakken. Tijdens de avond zijn de landelijke organisatie Nederland Schoon, Rijkswaterstaat en een aantal medewerkers van onze gemeente aanwezig om te kijken waar en hoe ze ons hierin kunnen gaan ondersteunen.  

Datum, tijd en locatie

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 januari 2019 vanaf 19.30 uur bij Landal De Reeuwijkse Plassen (Verlengde Breevaart 3). De koffie staat dan voor je klaar en er is genoeg parkeergelegenheid.

Graag tot de 24ste januari a.s. (R.S.V.P.)

AnneMarie Visser

namens het Burgerinitiatief Reeuwijk

Geef een reactie