Reconstructie Oudeweg 1e fase: vervanging brug

De gemeente heeft onderstaande informatie met ons gedeeld over de voortgang van het project Reconstructie Oudeweg.

Ontwerp reconstructie Oudeweg

Het ontwerp bestaat uit een weg op palen. Deze oplossing zorgt voor minder belasting op de ondergrond en minder overlast voor de omgeving. De weg wordt ingericht volgens het C-wegen beleid, dat geldt voor wegen in het buitengebied. Aan het einde van de Oudeweg komt een dam met een duiker, die de huidige brug vervangt.

Het definitief ontwerp kunt u bekijken op de website van de gemeente via
www.bodegraven-reeuwijk.nl/oudeweg-in-reeuwijk

Planning 2023-2024

De uitvoering van het project start dit jaar met het vervangen van de dam met duiker de eerste fase die, onder voorbehoud van weersomstandigheden, nog voor eind 2023 wordt gerealiseerd. In de eerste helft van 2024 worden de kabels en leidingen omgelegd, waarna in de tweede helft van 2024 de weg op palen wordt aangelegd. De planning is om eind 2024 de weg op te leveren.

Aanvang eerste fase: vervangen brug met duiker

In de eerste fase starten wij met de aanleg van een nieuwe dam met een duiker eronder. Deze dam vervangt de oude brug en maakt de weg beter bereikbaar voor de hulpdiensten. De dam wordt 3,5 meter breed, zodat er genoeg ruimte is om te keren als de slagboom dicht is. De slagboom wordt ook vernieuwd en blijft te bedienen door de houders van een ontheffing.

Op de dam leggen we ook een stukje weg op palen aan, om te zien hoe dat werkt. Na aanleg van de dam met duiker halen we de oude brug weg.

De werkzaamheden starten op 20 november 2023 en worden gedaan door Gebr. Olieman BV.

Actuele afsluitingen – zelfs landelijk – vindt u via https://melvin.ndw.nu/public

Comments 4

 1. Prima de gegevens van werkzaamheden rond te sturen. Helaas is het mij niet altijd duidelijk om welk stuk van de weg of landschap het gaat het gaat. Graag een kaart toevoegen met herkenbare
  plekken

  Met dank voor de informatie
  JanLaan

  1. Post
   Author

   Als U de informatie per e-mail ontvangt en leest, werken de links naar de kaarten als bijlage helaas niet.
   In de e-mail kunt u wel klikken om naar de website te gaan waar de links naar de kaarten wel goed werken. Hierop vindt u dan gedetailleerde kaarten van de weg waarvoor de wegafsluiting geldt.
   Eventueel kunt u zelf op Google maps de betreffende weg opzoeken voor een duidelijker beeld (kaart of satellietbeeld).

  1. Post
   Author

   Meer info over actuele afsluitingen – zelfs landelijk – vindt u via https://melvin.ndw.nu/public

   Zie ook de screenshot van de website Melvin van de afsluiting Oudeweg met een omleiding via de Kooidijk die aan het bericht is toegevoegd.

Geef een reactie