Let op: doorvaarthoogte Tochtbrug gewijzigd

(30 april 2020 gemeente Bodegraven-Reeuwijk)

Aanpassing doorvaarthoogte ophaalbrug kruising Hortemansdijk/Nieuwenbroeksedijk/Lecksdijk/Ree (Tochtbrug) bij Antonio.

Vorige week is de doorvaarthoogte van de ophaalbrug Tochtbrug aangepast. Dit heeft de volgende reden:

Nagenoeg alle plassen in het plassengebied zijn particulier eigendom en de watereigenaren zijn verenigd in verenigingen. Met de watereigenaren heeft de gemeente in 1998 een convenant gesloten met als doel, dat de toegankelijkheid van de achterste plassen niet zal worden verruimd. Het zogenoemde zoneringsbeleid. In het convenant is ook vastgelegd dat de doorvaarthoogte van de bruggen niet mocht worden verhoogd ten opzichte van de oude situatie.

De brug bij de Antonio is bij aanleg iets hoger gemaakt dan de oorspronkelijke brug. Hierdoor is er de mogelijkheid om een iets hogere doorvaart te kunnen krijgen als dit gewenst is. Met de verenigingen van watereigenaren en de watergebruikers heeft de gemeente overleg gehad. De watereigenaren zijn van mening dat er destijds goede afspraken zijn gemaakt en deze nog steeds voldoen aan de uitgangspunten voor het zoneringsbeleid. Om de destijds gemaakte afspraken te respecteren, heeft de gemeente de oude doorvaarthoogte terug gebracht door het aanbrengen van een stalen profiel onder het brugdek.

Comments 1

 1. Goeden middag allen
  Prima dat er een convenant bestaat wat ruim 20 jaar oud is, Maar vreselijk jammer dat er zowel bij de nieuwbouw plannen als bij de uitvoering van de bruggen GEEN overleg is geweest met de plaatselijke aannemers.
  Dit zijn dus zeer gemiste kansen om het vervoer over water te stimuleren en mogelijk te maken.
  Nu dus weer een maatregel als gevolg van zeer oude afspraken waar de betreffende aannemers wederom niet gehoord worden.

  Jammer Jammer Jammer.

  Ik had gehoopt op meer overleg maar zoals steeds worden er vergaande beslissingen genomen voor een relatief klein groepje mensen (inwoners) die voor anderen grote gevolgen hebben.

  Maar helaas blijk het vechten tegen de (bureaucratische) bierkaai te zijn en te blijven.

  Daarom mijn dank voor jullie allen die die der eigen van ikke ikke belangen nastreven.

  Groet
  Cor Vonk

Geef een reactie