Inzamelingsactie voor herstel vogelkijkscherm surfplas

(11 juni 2020)

Misschien heeft u het al gezien of gehoord, vandalen hebben vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag 3 juni het fraaie vogelkijkscherm aan de Lecksdijk in brand gestoken.

Het houten bouwwerk is inclusief de funderingsbalken volledig verloren gegaan en ook de naastgelegen boom liep grote schade op. Met de brand zijn ook vele vogelschilderingen op het scherm verloren gegaan.

Bodegraver en vogelkenner Dorus Duits had de panelen van het vogelkijkscherm met veel liefde van deze schilderingen van vogels voorzien, maar ook daar is niets van over. Dorus laat het er echter niet bij zitten. “Ik wil graag vooruit kijken en zal de Groenalliantie en de gemeente benaderen om nog voor de herfst het scherm te vervangen door een hufterproof exemplaar. Ik heb er vertrouwen in dat dat goed komt, want beide instanties hebben (natuur)educatie hoog in het vaandel staan en daar horen dit soort voorzieningen bij. Ik breng op mijn beurt met plezier weer wat fraaie vogelschilderijen aan.” (Bron: Kijk op Bodegraven Reeuwijk 10 juni)

Dorpsteam Sluipwijk & plassengebied start vanaf vandaag een inzamelingsactie om Dorus Duits te voorzien van de materialen voor deze vogelschilderijen.

Wilt u ook graag dat het vogelkijkscherm weer in haar oude glorie hersteld wordt? Dan kunt u een bijdrage storten op de dorpsteamrekening NL96RABO0104468297 t.n.v. Gem. B’graven Reeuwijk.

We houden u op de hoogte via de website of abonneer u op de nieuwsbrief (link).

Mocht u overigens iets gezien of gehoord hebben wie deze vandalen zijn, zodat de daders gestraft en de schade verhaald kan worden, meldt dit a.u.b. op www.meldmisdaadanoniem.nl of via tel. 0800-7000.

 

Comments 2

 1. Goeden morgen allen.
  Ik heb dit inderdaad gelezen en mij over deze vernielzucht erg kwaad overgemaakt, Helaas help dit niet je krijg er een vet hart van en je word chagrijnig wat de sfeer ook niet verbeterd.
  Dus laten we maar trachten ook dit geval maar weer positief op te pakken.
  Nu is het zo dat wij als SDR indertijd deze Vogelkijkhut gebouwd hebben evenals de hufterproef kijkhut aan de Bosmankade.
  Graag willen wij onze expertise en kennis beschikbaar stellen om ook op de locatie Lecksdijk een hufterproef kijkhut te realiseren.
  Wil u of heeft u behoefte om hierover onze gedachten te wisselen dan stel ik mij geheel belangeloos hier voor beschikbaar.

  In verdere afwachting van uw reactie in deze verblijf ik
  M. Vr. Gr.

  Cor Vonk

  1. Wat fijn Cor dat je ons wilt helpen met ideeen om de vogelkijkhut, ditmaal helaas hufterproof, weer op te bouwen.we gaan er vanuit dat de gemeente (als wij t plaatje helder hebben )geld hiervoor beschikbaar stelt.
   Laten we snel aan de slag gaan.

Geef een reactie