Enquête Groenalliantie: hondenbeleid in natuur- en recreatiegebieden

December 2020, Groenalliantie

Bezoekers met honden zijn trouwe gebruikers van de natuur- en recreatiegebieden van Groenalliantie Midden-Holland. Het wordt steeds drukker in de gebieden en er zijn wel eens problemen met honden. Met een nieuw hondenbeleid wil Groenalliantie dat regels voor hondenbezitters eenduidig en helder zijn in de natuur- en recreatiegebieden. Er komt een zonering met gebieden waar honden los mogen lopen, waar ze aangelijnd moeten zijn en waar ze verboden zijn. Verder wil Groenalliantie regels maken voor het uitlaten van grote aantallen honden per begeleider. Met een enquête wordt informatie verzameld om de zonering en het vergunningenbeleid vorm te geven.

Enquête
Omdat het door de coronamaatregelen niet mogelijk is om nu een informatieavond te organiseren is een online enquête gestart. Iedereen (met of zonder hond) kan meedenken over het hondenbeleid. Je kunt aangeven waar bezoekers hun hond wel en niet zouden kunnen laten loslopen en waar je ze liever niet ziet. Ook kun je aangeven waar je misschien wel eens last hebt van honden.

In de enquête vragen we ook aan hondenuitlaatservices en hondentrainers of ze in aanmerking willen komen voor een vergunning om in de gebieden van Groenalliantie te (blijven) werken.

Het gaat om de gebieden: Gouwebos, ’t Weegje/Oostpolder, Reeuwijkse Hout, Goudse Hout, Twaalfmorgen, Elfhoeven, Krimpenerhout, Loetbos, Steinse Tiendweg, Lageweg en Elserkade. De vragenlijst is anoniem en het duurt ongeveer 10 minuten. Via https://nl.surveymonkey.com/r/AhondenbeleidGA kan de enquête tot 15 januari 2021 worden ingevuld.

Uitwerking resultaten
De resultaten van de enquête worden besproken in bewonersavonden, die in februari en maart 2021 worden georganiseerd, al dan niet digitaal, dit is afhankelijk van de dan geldende corona maatregelen. In juli 2021 stelt het bestuur van Groenalliantie de hondenverordening, zonering en het beleid vast.

Groenalliantie Midden-Holland
Groenalliantie Midden-Holland is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen a/d IJssel en Krimpenerwaard. Ze behartigen de belangen van natuur, landschap en openluchtrecreatie in de recreatiegebieden Krimpenerwaard en Reeuwijkse Plassen e.o. Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de gebieden.

Bron: Kijk op Bodegraven-Reeuwijk 16 december 2020

Geef een reactie