Dorpsteam Sluipwijk en Plassengebied overhandigt toekomstvisie aan gemeente

Een rustige leefomgeving middenin de natuur, die je wilt behouden, maar waarbij inwoners en bezoekers ook van die natuur moeten kunnen genieten. En een halt toeroepen aan de alsmaar toenemende verkeersdrukte op de smalle wegen. Dat zijn de belangrijke uitgangspunten in de dorpsvisie Sluipwijk en Plassengebied, alsmede in de gemeentebrede Toekomstvisie.

“In feite willen we het houden zoals het is, met enkele noodzakelijke verbeteringen. Dat behoud wordt al een kunst op zich, want de grenzen van bijvoorbeeld bouwactiviteiten, toeristisch gebruik, verkeersdruk en versplintering worden telkens verlegd. Er wordt steeds meer van de natuur en open ruimte afgeknabbeld.” Onze dorpsvisie, die wij afgelopen maandag via wethouder Odd Wagner officieel aan de gemeente hebben overhandigd, moet dat afknabbelen helpen stoppen.”

De komende week gaat het dorpsteam en aanspreekpunten op pad om iedereen in het plassengebied te voorzien van de flyer met de samenvatting van de dorpsvisie Sluipwijk en Plassengebied. Klik op de afbeelding om deze (alvast) digitaal te bekijken:

De volledige toekomstvisie is te vinden in het dossier toekomstvisie, klik hier

Voor de verdere uitwerking van ideeën gaan we ook ons bewonerspanel weer benaderen. Nu zo’n 100 inwoners en we zien dit aantal graag groeien. Aanmelden voor het bewonerspanel is simpel, stuur ons een e-mail: info@dorpsteamsluipwijk.nl Een aantal keer per jaar vragen we u via de e-mail wat u vindt van een of meerdere onderwerpen die Sluipwijk & Plassengebied betreffen.

Comments 2

Geef een reactie