Bijzonder bloemenzaad te koop bij Rokende Turf

Geniet u ook van de prachtig bloeiende bermen bij diverse bruggen in het plassengebied?

Watersnip Advies experimenteerde twee zomers geleden met het inzaaien van een bijzonder kleurrijk mengsel bij de brug Zoetendijk-Ree.
Dit werd een groot succes, dat naar meer smaakte. Vervolgens werden in opdracht van de gemeente de landhoofden van de nieuwe witte bruggen aan de Hortemansdijk ingezaaid. Van Vliet Waarder en Watersnip Advies verzorgden dit. Veel fietsers stoppen hier nu, verrast door de beleving van zoveel kleur.

Misschien vindt u het ook een idee om zelf een stukje van uw tuin in te zaaien met dit mengsel. Dan kunt u onder kantooruren terecht bij Watersnip, in de Rokende Turf, ’s-Gravenbroeksweg 154, tel. 0182-395460 om daar wat van dit zaad aan te schaffen.

Per vierkante meter heeft u ongeveer 4 gram zaad nodig. Met een zakje van 20 gram zaad kunt u dus zo’n 5 tot 6 vierkante meter inzaaien. U kunt de hele zomer nog inzaaien op kaal gemaakte grond, liefst tijdens een regenrijke periode. Dit kan tot begin oktober.

Volgend jaar voorjaar kunt u dan, mits de natuur meewerkt, genieten van een prachtige vegetatie, die veel bijen en hommels aantrekt. Het is niet verstandig om in te zaaien in de wegbermen of in uw tuin tussen andere begroeiing, die een voorsprong heeft in groei. De zaaigrond mag wat zandig en puinig zijn, het hoeft zeker geen vruchtbare teelaarde te zijn. Een zakje van 20 gram kost € 3,25 (contant afrekenen). Als u meer afneemt, bedragen de kosten € 3,- per zakje.

(lees hier meer over bevorderen biodiversiteit)

Geef een reactie