Bewonersbijeenkomsten Samen Leven Plan

De gemeente is bezig met het maken van een plan voor preventie in het sociaal domein. Met deze beleidstaal hebben we het eigenlijk over een Samen Leven Plan.

Een plan dat zich richt op hoe kinderen en jongeren prettig opgroeien, volwassenen comfortabel samenleven en ouderen actief betrokken blijven. Bijvoorbeeld staat omschreven wat we kunnen doen om eenzaamheid te voorkomen onder jongeren en ouderen, hoe het jongerenwerk georganiseerd kan worden in de gemeente en welke informatie nodig is in voorlichting over mantelzorg en vrijwilligerswerk. En dat wat nodig is om samen met anderen in de dorpen van Bodegraven-Reeuwijk een zo aangenaam mogelijk leven te kunnen leiden.

Bewonersbijeenkomsten

Een plan maak je uiteraard niet alleen als gemeente. Daarbij praat je niet over bewoners(organisaties) maar vooral ook met hen. Daarom willen we graag samen met inwoners in gesprek omdat zij als geen ander weten wat er in hun dorp leeft, wat er goed gaat en waar behoefte aan is.

De gemeente organiseert zeer binnenkort 3 bijeenkomsten, verdeeld over drie leeftijdsgroepen, verdeeld over de dorpen:

  1. Jongeren (tot 27 jaar):                  6 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Bodegraven
  2. Ouderen (vanaf 65 jaar):             15 november van 14.00 uur tot 16.00 uur in Zalencentrum De Brug, Dunantlaan 1 in Reeuwijk-Brug
  3. Volwassenen (27 tot 65 jaar):   16 november van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Huis van Alles/ Dorpshuis Custwijc, Laageind 1 in Driebruggen

Aanmelden

Inwoners kunnen zich aanmelden via deze link. Hier staat tevens ook een uitgebreidere uitleg over de invulling van de bijeenkomsten.

Zowel via het digitale aanmeldformulier als telefonisch kunnen inwoners aangeven als zij niet in staat zijn zelfstandig af te reizen naar de locatie. We gaan dan zoeken naar een oplossing voor vervoer.

Geef een reactie