Actie ‘Zet je licht aan!’ in Plassengebied

Zien en gezien worden, dat is wat we met goede fietsverlichting willen bereiken. Juist in het donkere Plassengebied is het zaak dat fietsers zorgen dat ze goed zichtbaar zijn. Veel schoolgaande jeugd, forenzen op de fiets en bewoners van het Plassengebied fietsen dagelijks op de smalle wegen van het Plassengebied. In het donker zijn ze soms lastig te zien voor het overige verkeer. Het is daarom belangrijk dat fietsers zichzelf goed laten zien. Het dorpsteam Plassengebied wil hier aandacht voor vragen en vroeg de gemeente om mee te denken.

In het kader van verkeersveiligheid spuit wethouder Robin Kersbergen daarom op vrijdag 9 december om 12.00u groot de uiting “Zet je licht AAN” op het wegdek van Hortemansdijk, hoek Lecksdijk in het Reeuwijkse Plassengebied. De wethouder overhandigt het sjabloon daarna aan Susanne van Dijk van het dorpsteam Plassengebied. Het team kan het sjabloon op meerdere punten in het Plassengebied gebruiken en herhalen, waar en wanneer ze dat vinden passen.

Ons is ook opgevallen dat veel wandelaars niet beseffen dat ze dan heel slecht of niet zichtbaar zijn voor auto’s en fietsers. Menig bestuurder schrikt zich regelmatig een hoedje van wandelaars (met en zonder hond) die pas op het allerlaatste moment verschijnen in het licht van de koplampen. Gevaarlijk voor de wandelaar, bestuurder en hond!

We zijn daarom in november begonnen met onze zichtbaarheidsactie. Met sponsoring van De Hardloopwinkel in Bodegraven hebben wij reflecterende en lichtgevende hesjes en hondenbanden aangeschaft die we in de donkere maanden uitreiken aan slecht zichtbare wandelaars (en honden) in en uit het Plassengebied. Ons doel is dat iedereen die in het donker in het Plassengebied wandelt een lichtgevend, of minstens reflecterend, hesje o.i.d. draagt!

Helpt u mee? Als u aangeeft via info@dorpsteamplassengebied.nl waar en wanneer u uw reguliere rondje maakt, komen wij u graag tegemoet met een hesje of hondenband als u die nog niet hebt.

Comments 1

  1. De winkels hangen vol donkere regenjassen. Kostte mijn kleindochter veel moeite een zichtbare kleur te vinden. Kunnen we de meute ook attent op maken.

Geef een reactie