Aanpak zwerfafval Plassengebied

In een poging het zwerfafval in de bermen van het Reeuwijkse Plassengebied terug te dringen, heeft het dorpsteam Sluipwijk/Plassengebied in samenwerking met de gemeente recent een blikvanger geplaatst langs het Wierickepad.

Alle scholengemeenschappen in Gouda zijn inmiddels aangeschreven en hiermee hoopt men in ieder geval de vele scholieren richting Waarder en Driebruggen ertoe te bewegen om afval even te bewaren en dat in de blikvanger te deponeren.

Het dorpsteam doet langs deze weg ook een oproep aan alle medebewoners om zo af en toe even de bermen in de buurt van hun huis na te lopen en zwerfafval op te rapen en weg te gooien. Op deze manier zorgen we met z’n allen voor een fris en schoon Plassengebied!

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws in het Plassengebied? Meld u dan aan op onze website (onder aan deze pagina aan de rechterzijde).

Comments 1

  1. Prima idee en het werkt, deels. Het gaat over de blikvanger die op de Korssendijk staat. Hij moet aan de andere kant van de weg staan. In de ochtend als de scholieren naar school gaan, eten en drinken zij bijna niks. Wel op de terug weg, maar ze kunnen dan niet hun afval in de blikvanger gooien omdat hij aan de andere kant van de weg staat. Beter als deze wordt omgedraaid of dat er nog een komt aan de andere kant van de weg.

Geef een reactie