Tochtbrug Hortemansdijk/Lecksdijk

Er zijn onvolkomenheden geconstateerd aan de poort en het brugdek van de nieuwe Tochtbrug bij de Hortemansdijk/Lecksdijk.
Deze moeten worden hersteld. De brug blijft de komende tijd open voor autoverkeer met een tijdelijk vast brugdek.
Tijdens het herstel (wisseling/opbouw) zal de brug vermoedelijk 2 dagen niet gebruikt kunnen worden.  Niemand zal ‘op slot gezet’ worden, ook niet de bewoners van de Hortemansdijk.

U wordt tijdig nader geïnformeerd.
Heeft u nu vragen dan kunt u bellen met Ron Sluijs van de gemeente.

Comments 1

 1. Goeden morgen heer vd Waal
  Hartelijk dank voor deze berichtgeving, Maar als ik het nu goed begrijp worden de fouten bij de Tochtbrug (nieuw brugdek en bovenbouw) gelijk hersteld met het plaatsen van het nieuwe brugdek en bovenbouw van de Hortemansdijkbrug ??? Dit betekend dus dat de Tochtbrug tot die tijd (April ??) ook niet voor de (beroepsscheepvaart) gebruikt kan worden.
  Het lijk mij dan ook niet meer dan normaal dat als ik e. e. a. goed interpreteer dat de bedrijven die hierdoor getroffen worden dan ook geïnformeerd behoren te worden.

  Daarnaast maak ik mij ook grote zorgen over de veiligheid en Arboregelgeving bij de Hortemansdijkbrug. De tijdelijke fietsbruggen komen vrijwel strak langs het werk te liggen terwijl er gewerkt gaat worden met o. a. stalendamwandplanken van 12 tot 14 meter, En dat met zoveel fietsers en wandelaars binnen het valbereik van dit materiaal ?? Ik hou mijn hart vast en hoop dat het allemaal goed gaat.

  Ook stel ik mijn twijfels bij de waterhuishouding.
  Ik begrijp dat de beide bruggen gelijk op vervangen worden ? dus de beide doorvaarten worden dan een paar maanden afgesloten, Hoe zit het dan met de waterhuishouding op en rond de plas Klein Vogelenzang ??????
  Bij te hoge waterstanden zal het water dan over de laagste plek bij de Hortemansdijk gaan stromen (bij mij voor het huis dus) Wie is er dan aansprakelijk voor de gevolgen en de daaruit voortkomende schade ????

  Ik begrijp als geen ander hoe complex dit soort werken kunnen zijn maar (zelf) ook als aannemer moet je veiligheid en verantwoording laten prefereren boven de eventuele meerkosten.
  Ook op deze werklocatie zijn er mogelijkheden en alternatieven je moet ze wel willen en kunnen zien om hier gebruik van te maken.
  In de verwachting dat de opdrachtgever met de uitvoerende aannemer de wijsheid in pacht hebben hopen we er maar het goede van.

  Ik heb mijn expertise in deze al meerdere keren aangeboden maar er moet wel gebruik van gemaakt willen worden.

  M. Vr. Gr. Cor Vonk

Geef een reactie