21 september a.s. bewonersbijeenkomst – uitgangspunten dorpsvisie

Het dorpsteam is blij verrast door de grote respons die we hebben ontvangen naar aanleiding van de enquête die in de maanden juni/juli verspreid is. In totaal hebben we maar liefst 309 ingevulde formulieren retour gekregen (van 985 benaderde adressen). Een respons van meer dan 30%! Dit geeft aan hoe enorm de betrokkenheid is bij het wel en wee van ons gebied en hoe buurtgenoten onze actie hebben gewaardeerd. Veel positieve reacties die ons als Dorpsteam bestaansrecht geven en dus een stimulans om ons vrijwillig in te blijven zetten voor deze prachtige omgeving.

Via de Kijk op Bodegraven Reeuwijk en e-mail (contacten uit de enquête) is al een eerste blik op de enquêteresultaten gegeven. De woordenwolk (zie boven dit bericht) op basis van de omschrijvingen van de bewoners laat zien waar de kracht van het gebied ligt.
We gaan nu met de resultaten aan de slag om samen een dorpsvisie te formuleren. De eerstvolgende stap in dit proces is een bijeenkomst met de bewoners.

Bijeenkomst met het dorpsteam over omgevingswet en dorpsvisie

Op deze bijeenkomst besteden we aandacht aan de komende invoering van de omgevingswet in 2022. De Omgevingswet vraagt gemeenten om beleid te maken samen met hun inwoners, resulterend in omgevingsplannen die bestemmingsplannen gaan vervangen. Sake Kuipers gaat ons hier meer over vertellen.

Daarna nemen we de resultaten van de enquête door met de deelnemers aan de bijeenkomst en gaan we aan de slag met stellingen om ons te verdiepen over de verschillende thema’s en resultaten uit de enquête.

Wanneer: Maandag 21 september v.a. 19:30
Locatie: zalencentrum De Brug
Aanmelden: e-mail aan communicatie@dorpsteamsluipwijk.nl

Gezien de coronamaatregelen vragen wij u  zich in te schrijven voor deze avond, er is nog plek. We zorgen er uiteraard voor dat de avond corona-proof verloopt.

Voor degenen die hier niet bij kunnen zijn, de uitwerking van de enquêteresultaten worden volgende week op onze website gepubliceerd: www.dorpsteamsluipwijk.nl.

 

Geef een reactie